CMMS - digitális karbantartásmenedzsment webinárium

Miről fog szólni a webinárium?

A gyártó nagyvállalatok gyártási hatékonysága a géppark és a gyártósor állapotán és hatékonyságán áll vagy bukik. Az üzemben lévő gépek működés közben termékeket és profitot gyártanak, az álló és karbantartás alatt lévő gépek viszont karbantartói kapacitást égetnek és minden egyes üzemen kívüli percben súlyos veszteségeket termelnek. 

CMMS = digitalizált és gyors karbantartásmenedzsment

Digitalizált karbantartásmenedzsment (CMMS) nélkül a meghibásodott gyártó gép kezelője és a karbantartó személyzet között a kommunikáció lassú és nehézkes, a kulcsfontosságú információk elvesznek, és minden egyes percben, amíg áll a termelés, addig a bevételtermelés is áll. CMMS rendszer használatával viszont a gépkezelő és karbantartók közötti kommunikáció rendkívül hatékony, a kulcsfontosságú információk pillanatok alatt jutnak el a megfelelő karbantartó kollégához, minek következtében mérhető módon és drasztikusan csökken a gépek állásideje és a veszteség mértéke.

Mekkora veszteséget termel a cége egy váratlan leállás esetén?

Mekkora veszteséget termel a cége egy váratlan leállás esetén?
Azt mindenki tudja, hogy a ilyenkor keletkező kár jelentős, de lássuk: kb. mekkora veszteséget is termel egy váratlanul leállt gyártósor, vagy meghibásodott gép.

Noha a példa és a számok fiktívek, a logika minden leállás és termék esetén ugyanaz, legyen az csapágy, gyógyszer, vagy gyorsfagyasztott élelmiszer.

A példában a gyár óránként 1000 db műanyag edényt gyárt, amiket 500 Ft-os darabáron értékesít. Az egy órára eső bevétel így 500.000 Ft, feltételezve, hogy a gyártási költség 150.000 Ft, akkor az 1 órára eső nyereség 350.000 Ft lesz – amikor termel a sor.

Leállás esetén a kiesett bevétel szintén 350.000 Ft / óra, de ez messze nem minden.A teljes veszteség ennél jelentősen több lesz, hiszen:

➡️ Többlet munkaerő kiadás fog jelentkezni, hiszen a le nem gyártott darabszámot túlórában kell majd behozni.
➡️ Az újraindítással kapcsolatos nem tervezett szerviz és tisztítás is plusz kiadást fog okozni.
➡️ Minden törekvés ellenére, az újraindítás után megugrik majd a selejtszám, ami szintén plusz veszteséget okoz (arról már nem is beszélve, hogy a selejtszám minden felsővezetői riportban az egyik legfontosabb KPI, ami ha kiugróan magas, igen sokáig kell majd magyarázni a bizonyítványt).

A fenti 3 tényező okozta kár együttesen legalább még egyszer annyiba fog kerülni, mint a kiesett bevétel, azaz a teljes megtermelt veszteség minden egyes órában 700.000 Ft, ami minden egyes percben 11 666 Ft.

A veszteség / perc mutatót nem véletlenül fontos hangsúlyozni: amennyiben a karbantartó személyzet 10 perc alatt ér ki a géphez, érti meg a feladatot és kezdi el a probléma elhárítást, akkor csak a puszta várakozás került 116 660 Ft-ba.

De lássuk be: ez az idő szinte mindig több, mint 10 perc, és ezen a ponton van hatalmas jelentősége a modern és digitalizált karbantartási folyamatoknak.

Kiknek ajánljuk?

A webináriumot elsősorban 3 milliárd Ft éves árbevétel feletti gyártó cégek cégvezetőinek, döntéshozóinak, karbantartás vezetőinek ajánljuk, akik csökkenteni szeretnék a gyártásban résztvevő gépek állásidejét ill. digitális megoldásokkal tervezik hatékonyabbá tenni a karbantartásmenedzsment folyamatát.  

Időpontok

  1. június  7. 14:00 – 15:00

Előadók

Pressmayer Benjámin
Tanácsadó

Tar Péter
Üzletfejlesztési igazgató

Hely

Online, Google Meet-en keresztül

Regisztráció

A webinárium díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztráljon az űrlap kitöltésével.
Jelentkezzen még ma, hogy biztosan részt tudjon venni előadásunkon.

A jelentkezés lezárult.

Ha bármiben a segítségére lehetünk, kérjük, írjon a [email protected] email címre.