“A legfontosabb egy bizalmi kapcsolat kialakítása” – interjú a Dyntell és Clasman együttműködéséről

A száz százalékban magyar tulajdonú Clasman Csoport megalakulása óta folyamatosan részt vesz ipari létesítmények, technológiai csőhálózatok, acélszerkezetek, valamint rozsdamentes és szénacél berendezések gyártási, szerelési; valamint olajipari és élelmiszeripari létesítmények teljeskörű tervezési- és generál kivitelezési munkáiban. Fejlesztettek már fertőtlenítő berendezéseket, önfelépülő haditechnikai mobilépületet, és most került piaci bevezetésre legújabb termékük, a házgyárukban készülő acélszerkezet vázas, modulárisan bővíthető épület megoldásuk, az ATTA HOME. Eseménydús időszakot tudhatnak maguk mögött, röpke 10 év alatt szignifikáns növekedésen ment keresztül a cég, meghatározó magyar és nemzetközi cégek beszállítói lettek.

Mendi Tamással és Pintér Attilával, a Clasman Csoport tulajdonos ügyvezetőivel beszélgettünk a Dyntell-lel közös projektjükről.

Mi a titka ennek a dinamikus fejlődésnek?

M.T.: Kis garázscégként kezdtük, de már akkor nagycéges működést vizionálva. Volt egy álmunk! Innovatív, saját termék fejlesztésével, saját brandet építve szeretnénk piacvezetők lenni abban, amit csinálunk. A kitűzött célt apró feladatokra bontva haladunk előre, napról napra, amíg meg nem valósítjuk ezt az álmunkat.

Már most kifejezetten erős, innovatív szemlélet és széles termék portfólió jellemzi a cégcsoportot. Hogy tervezik a jövőjüket? Miben, hogyan látják a fejlődési, kitörési lehetőségeket?

P.A.: Reformokkal! Nem akarunk hagyományos módon építkezni. Például az autógyárak mintájára alakítjuk ki házgyárunkat, ahol majd minden állomáson más szakipar végzi magas minőségben, hatékonyan a tevékenységét. Így a végtermék egy nagyon magas minőségű, tervezhetően jó árú és gyorsan elérhető épület. Jelenleg is több potenciális tőkebefektetővel tárgyalunk, akik segítségével meg tudjuk teremteni a gyártáshoz szükséges infrastruktúrát, és a nemzetközi piacon való értékesítéshez szükséges feltételeket.
M.T.: Emellett természetesen nem hanyagoljuk el a hagyományos piacainkat sem. Rozsdamentes-berendezés gyártó üzemünkben most is készülnek a saját fejlesztésű fertőtlenítő berendezéssel felszerelt nagy méretű borászati erjesztő és tároló tartályok, és az acélszerkezet gyártó üzemünkben is folyamatos a termelés. A berendezés gyártásban is keressük az újszerű termékeket, amelyeket sorozat gyártással állíthatunk elő mind a hazai, mind a nemzetközi piacokra.

A hirtelen növekedés milyen problémákkal szembesítette a céget és milyen lehetőségeket hozott magával?

P.A.: Garázscégből szeretnénk multivá válni. Eddig kettesével szedtük a lépcsőfokokat, és megteremtettünk egy funkcionálisan jól működő gyárat, vannak termékeink és piacaink, de az intenzív fejlődés miatt friss tőke bevonása szükséges ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni.
M.T.:Az eddigi infrastruktúra megteremtésével még több és komolyabb munkákat tudunk vállalni kevesebb kooperációval, költséghatékonyabban. Az elmúlt évek kutatás-fejlesztéseire fordított idő és pénz is megtérülni látszik, hiszen olyan egyedi és innovatív megoldásokkal rendelkezünk, ami vonzóvá teszi cégünket a piacon mind a megrendelők, mind a befektetők számára.

A Dyntell új vállalatirányítási rendszert fejleszt és vezet be a Clasman Csoportnál, az éles indulást 2023 elejére tervezik. Mi tette szükségessé az új rendszer bevezetését? Milyen forrásból finanszírozzák ezt a projektet?

M.T.: Profi módon kell megszerveznünk a cégünk működését, és digitalizálni, automatizálni, ahol lehet. Most értünk el oda, hogy már kevés a polcról levehető, dobozos termék a vállalatirányítási rendszerből. Naprakészen kell látnunk, hogy mi történik a cégünkben, hogy a releváns információkból határozott vezetői döntéseket tudjunk hozni. A rendszert részben önerőből, részben pályázatai forrásból biztosítjuk.

Miért a Dyntellre esett a választás?

P.A.: Egyik állandó megbízónk ajánlására vettük fel a kapcsolatot a Dyntell vezetésével. Már elsőre szimpatikus volt a cég menedzsmentje, ügyfélközpontúsága, és professzionizmusa, valamint érdekes volt látni őket, hiszen ők is „garázscégként” kezdték és mertek nagyot álmodni. Valahogy éreztük a hasonlóságot.
M.T.: A nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező és professzionális megoldásokat kínáló háttér mellett a legfontosabb egy bizalmi kapcsolat kialakítása volt az éles munka megkezdése előtt. Egy egyedileg, a vállalatra szabott rendszer kialakítását megelőzően a fejlesztőnek meg kell ismernie a cég működését, igényeit, elvárásait, hisz a folyamat során rengeteg szenzitív információ kerül átadásra. 2020 óta dolgozunk együtt és nem csalódtunk, valóban professzionális szolgáltatást nyújtanak.

Milyen területeket fed le az új vállalatirányítási rendszer?

P.A.: A cég összes területére kiterjedő integrált vállalatirányítási rendszer kerül bevezetésre. Az adminisztráció, Beszerzés, CRM, Projekt, Levelezés, Értékesítés, Gyártáskövetés, Termelésirányítás, Készletkezelés, Kontrolling, Bérügy, Munkaügy, HR, Pénzügy, Könyvelés, Üzleti intelligencia. Kialakításra kerül továbbá egy olyan elemző felület (BI), ahol a projektjeinket lehet monitorozni, és szüksége esetén azonnal be lehet avatkozni a folyamatokba.

Mit várnak az új vállalatirányítási rendszer bevezetésétől?

M.T.: Hatékonyabb működést, magasabb fokú adatbiztonságot, stabilabb vállalati folyamatokat, gyorsabb reakció időt a piaci változásokra, költséghatékonyabb gyártást, összességében magasabb árbevételt és jobb eredményeket.

Milyen változásokat hoz magával a Clasman Csoport életében az új vállalatirányítási rendszer bevezetése?

M.T.: A tulajdonosok és befektetők szempontjából nagyobb átláthatóságot, és kevesebb kockázattal elérhető magasabb hozamot. A megrendelőink gyorsabb, magasabb szintű, professzionálisabb kiszolgálását. Munkatársaink számára stabil munkahelyet, jól szervezett, ezáltal kevesebb stresszel járó munkakörnyezetet.

Tetszett a hír? Ossza meg másokkal is!