Agrár

Agrár

Versenyképességi előny

Mielőtt bármilyen szoftver tulajdonságáról szó lenne, szeretném röviden összefoglalni, hogy csak a földnyilvántartás IT támogatásával mekkora piaci előnyt és költségcsökkentést lehet elérni.

Versenyképességi előny

Mielőtt bármilyen szoftver tulajdonságáról szó lenne, szeretném röviden összefoglalni, hogy csak a földnyilvántartás IT támogatásával mekkora piaci előnyt és költségcsökkentést lehet elérni.

Egy élő példa Vas megyéből:

A kezelt földterület nagysága kb. 4.000 ha. A közreműködő és kezelt cégek száma 30 körüli. Az adminisztrációs igényét a teljes üzemeltetésnek 1/5 részére sikerült lecsökkenteni, valamint a technológus tevékenységének támogatását szolgáló eszközök segítségével közel egy 6.000 ha –nak megfelelő hozamot sikerült elérni. Ez évente milliós nagyságrendű növekmény. Célunk, hogy hatékonyan támogassuk a termelők adminisztrációs folyamatait és a technológusokat a kevesebb adminisztráció és a nagyobb hozam elérése érdekében.

A Dyntell Agro rendszere a piacon az egyetlen rendszer mely transzparensen, egy rendszerben szolgálja ki föld, állat tartás-tenyésztés, növénytermesztés, kertészet, gabona feldolgozás, kereskedelem minden funkcióját, törvényi adatszolgáltatását, úgy hogy teljesen idomul a magyar mezőgazdaságban kialakult viszonyokhoz. Ezzel a megoldással minden szereplő nyer úgy, hogy az adminisztrációs terhek nagyságrendekkel csökkennek.

Rendszerünket azoknak ajánljuk, akik több vállalkozást is üzemeltetnek, tevékenységük szerteágazó a mezőgazdaságon belül, szeretnének lépést tartani a piaci viszonyokkal, és hisznek abban, hogy a technológia a precíziós gazdálkodás mellett az ügyvitelben is fontos.

INGYENES EMAIL TANFOLYAM

Mesterséges Intelligencia az AGRÁR cégvezetésben

Szeretné tudni, hogyan növelheti vállalata hatékonyságát, termelékenységét, és így piaci jelenlétét is? A kifejezetten az agrár és élelmiszeripari cégek számára készült tanfolyamunkkal egy hét alatt elsajátíthatja azt a gondolkodásmódot, amivel piaci előnyre tehet szert versenytársaival szemben anélkül, hogy meglévő gépparkját le kelljen cserélnie vagy drága eszközöket kényszerüljön vásárolni.

Az adat, ami a hatékony cégvezetés lelke, már most is ott van a vállalkozásában, tudja meg tanfolyamunkból, mi kell ahhoz, hogy ki is aknázhassa a benne rejlő potenciált!

Termeléstervezés

Termeléstervezés

A Dyntell Agro támogatja a termeléstervezést, mely a technológus számára valamint a gazdasági vezető számára egy várható előrejelzést mutat. A tervezés során egy földterületen, akár a szokásostól eltérően több termelési ciklus is tervezhető. A növények megjelölése során lehetőség van azt alábontani növény cikkre, pl.: repce esetén, egy táblán kétféle új fajtát próbálnak ki (itt a rendszer figyeli a hozamot is)

A tervezés számolhat a várható közvetett és közvetlen költségekkel, várható hozammal, valamint anyagi megtérüléssel.

Bejövő adatok könyvelése

Bejövő adatok könyvelése

A táblán végzett műveletek elvégzése során a bejövő információkat a rendszer a termelési terv és a földnyilvántartás alapján könyveli be a megfelelő helyre.

Praktikus példa: X tábla több bérlő által használt terület, melyen az aratás történt. A tábla használati arányában történik minden X egységű termény súlyának és értékének lekönyvelése. Amennyiben béraratás történt, úgy a raktári bevételezés bizonylatból automatikusan el tud készülni a felvásárlási jegy is.

Teljesen mindegy melyik raktárba viszi a traktoros a terményt, elég megmondani a
táblát, a rendszer a súly alapján máris számolja az egyes felhasználók arányában a
mennyiséget és a hozamot.

A klasszikus papíron történő adatátadást ki lehet váltani, a traktorokon elhelyezhető adatbeviteli eszközök, (vagy amennyiben a traktor képes rá, akkor közvetlen a traktor vezérlése) melyek felhasználóbiztosan támogatják a pontosabb és gyorsabb adatbevitelt és a kevesebb adminisztrációt. Ez egyszerű felület, könnyen megtanulható bárki számára.
Elég csak kiválasztani a földterületet (vagy GPS alapján automatikusan beolvassa földterületet), mérlegelés után elegendő csak egy számot beütni, a rendszer pedig a háttérben teszi a dolgát és emberi beavatkozás nélkül zajlik a könyvelés és a bizonylatolás.

A trágyázás és permetezésből származó információkat valamint a nitrát figyelését is a rendszer végzi és készíti el a naplókat a hatóságok számára gombnyomásra.

Trágyázás során a rendszer automatikusan kalkulálja az adott művelési feladatban felhasznált műtrágya komponenseiből kijuttatott hektáronkénti értékeket is, illetve termelési feladatonként összesíti a teljes kijutatott hatóanyagonkénti mennyiséget.

Csoportos bizonylatolás

Csoportos bizonylatolás

A trágyázás és permetezésből származó információkat valamint a nitrát figyelését is a rendszer végzi és készíti el a naplókat a hatóságok számára gombnyomásra.

Trágyázás és permetezés során a rendszer automatikusan kalkulálja az adott művelési feladatban felhasznált műtrágya komponenseiből kijuttatott hektáronkénti értékeket is, illetve termelési feladatonként összesíti a teljes kijutatott hatóanyagonkénti mennyiséget.

A rendszer a lerögzített munkaművelet alapján megajánlja a megfelelő anyagmennyiséget az anyagfelhasználás rögzítéséhez. A felhasználónak csak jóvá kell hagynia a rögzítést, minden kapcsolódó termelési adatot a rendszer tölt.

A Dyntell.ERP lehetőséget biztosít a munkaműveletek csoportos rögzítésére is, az adminisztráció történhet kötegelten is, nem előírt a termelési feladatonkénti adminisztráció.

Földnyilvántartás

Földnyilvántartás

2000 hektár fölött a föld nyilvántartás komoly adminisztrációs feladat, érdemes szoftverrel támogatni, így látható milyen területeket művelünk, akár cégcsoport szinten is nyilvántartva a termelési területet.

A Dyntell ERP-ben táblaszintű terv rögzíthető a következő időszak termeléséről, a területre ráfordított munka és anyag jelölésével.

Amennyiben egy területen több földhasználó együttesen termel, úgy a költségeket a rendszer a földhasználat alapján automatikusan felosztja. Az anyag és műveleti költségek tovább számlázása így automatikusan a földhasználati jogok alapján meg tud történni.

Mindezen túl a bevallásokat földhasználóként képezi le.

Utókalkuláció

Utókalkuláció

A rendszer képes növényenként, körzetenként, táblánként és termelési feladatonként utókalkulációt készíteni. Az utókalkuláció által pontosan megállapíthatók a vizsgált egységre vonatkozóan a közvetlen és általános költségek, legyen szó anyagfelhasználásról, üzemóráról vagy a vállalat egyéb költségeiről. A rendszerszintű kalkulációk által különböző nyomtatványok, nyilvántartások is előállíthatóak a gazdálkodási napló alapján, pl.: földhasználónkénti folyamatos műveleti napló, permetezési napló a nitrát felhasználás követésével.

Állattenyésztés

Állattenyésztés

Az állattenyésztési modul célja az állatállomány nyilvántartása és a kapcsolódó anyag és műveleti költségek nyomon követése. Az állattenyésztésben korcsoportonként vezetjük az állatállományt.

Korcsoportonként, vagy azon belül kalodánként követhetjük a súlygyarapodást, takarmány felhasználást. Biztosítjuk a rendszerben a takarmány felhasználás és hasznosulás nyomon követését és kimutatását, korcsoport váltások, elhullások és tárgyi eszközzé minősítések nyomon követését.

Növénytermesztés

Növénytermesztés

A növénytermesztési modul lehetőséget biztosít a MEPAR szám alapú nyilvántartások vezetésére. Adott termelési feladathoz MEPAR számonként hozzá lehet rendelni a földterülethez kapcsolódó, megfelelő földhasználati jogot.

A földterületekhez bérleti szerződések adminisztrálhatóak a rendszerben, amelyeknek a költségét a rendszer arányosan a termelési feladathoz rendeli. A műveleti költségek gépenként időszakhoz kötötten nyilvántarthatóak és az elszámoló áruk automatikusan hozzárendelésre kerül a termelési feladathoz rendelt művelethez.

Műtrágyaszórás esetén a rendszer automatikusan kalkulálja a felhasznált műtrágya alapján a kiszórt hatóanyagok mennyiségét, permetezés esetén pedig a felhasznált permetszert hektáronként és teljes területre kiszórt mennyiségben. Komplex műveletként összevonható a műtrágyaszórás permetezéssel. Az üzemórák termelési feladatokhoz rendelhetők, továbbá a födlterületek mérete alapján automatikusan felosztásra is kerülhetnek.

Kiemelt referenciáink

Kiemelt referenciáink

INGYENES BEMUTATÓ KÉRÉSE

Szakértő kollégánk az ingyenes bemutató keretében felméri az Önök igényeit, megválaszolja a felmerülő kérdéseket. A konzultáció során auditálja a jelenlegi vállalati foyamatokat, és megmutatja, milyen lehetőségek vannak ezek optimalizálására a Dyntell ERP megoldásával.