Élelmiszeripar

Élelmiszeripar

Minősített áruátvétel

Minősített áruátvétel

Az ömlesztett áru átvétele követhető és ellenőrizhető a rendszerben, legyen szó akár egy kocsin több beszállítótól származó áruról (például tej, gabona). A rendszer pontos elszámolást tesz lehetővé a gazdákkal, az adatok egyszerűen és gyorsan visszakereshetők. Az átvétel modul kommunikál az ERP többi részével, így a minősített áruátvételt követően az elszámolás (jóváírások, bónusz-málusz számítás) megoldott, a rendszer figyelembe veszi a hatósági árakat, valamint a gazdákkal kötött szerződéseket és megegyezéseket.

Megoldásunk átfogóan támogatja az egyes folyamatokat az átvételtől kezdődően a teljes gyártási folyamaton át, a csomagoláson keresztül egészen a kiadásig.

A nyomonkövetésbe bármely a gyártás során használt gép beköthető, így az abból kinyert információk alapján online, valós időben követhető a termelés alakulása

Receptúra

Receptúra

A gyártás “alapkövét” rugalmasan kezelheti a Dyntell ERP-ben, legyen szó akár futószalagos, munkaállomásos vagy egyéb gyártásról, összeépülő vagy szétbomló technológiáról. A felparaméterezett forrásjegyzék képes kezelni a legbonyolultabb gyártási technológiát, legyen az bármilyen mély struktúra, álljon bármennyi félkész szintből és műveletből. A törzsadattár megfelelő használatával sok eddig kézi funkció kiváltható, így a gyártás adminisztrációs ideje is csökken. Kardinális pont egy projekt során a megfelelő törzsadattár, melyet újra kialakítani vagy migrálni is lehet, erről minden esetben a felmérés alapján közösen döntünk. A receptúrák könnyen másolhatók, verziózhatók, nem szükséges egy új művelet vagy helyettesítő alapanyag miatt a teljes adattörzs felvitele.

Több telephelyes használat

Több telephelyes használat

A kapacitástervezés során számos telephely kapacitása és tudása felhasználható, így a gyártástervező törekedhet az optimális megoldásra. A törzsadatok feltöltése során ügyelni kell arra, hogy a telephelyek heterogén felépítését képes legyen figyelembe venni a Dyntell ERP rendszer. Ennek hatására a gyártási és fuvarköltségek is optimalizálhatók, valamint az erőforrás súlypontjának áthelyezése plusz kapacitás felszabadítására egy-egy lokalizált területen egyszerűbbé válik.  A telephelyek költséghelyes elszámolása, valamint a vezetői információk megléte előfeltételek teljesülése setén a telephelyeket képes összehasonlítani a kért és megegyezett paraméterek alapján (például termelékenység, fedezet, árrés, anyag felhasználás, selejt szint, munkaidő norma stb.).

A megoldásunk segítségével nem szükséges, hogy rendelkezésre álljon állandó internet kapcsolat, ugyanis a telephelyek saját szinkron adatbázissal rendelkeznek, amelyek átmeneti internet kapcsolat meglétekor automatikusan leszinkronizálódnak aktualizálva az adatokat.

Mobil megoldások

Mobil megoldások

A Dyntell rendszer tervezése és fejlesztése során ügyeltünk a mobil megoldások beépítésére is. Az ERP rendszer bármely ágából lehetőség van mobil irányba adatok lekérésére és bevitelére, így mobilissá válik a szervezet a cég legkülönbözőbb területein is. Mobil megoldásaink biztosítják a helyfüggetlenséget és a gyors adatfeldolgozást, visszajelzést a tevékenység végzése során a raktárban, a gyártásban, a MEO-ban stb.

Elérhető verziók: klasszikus PDA – Win 6.0- ipari rendszerek, Android és iOS alkalmazások, vagy bármely platformon használható webes verzió (böngészőből elérhető felület).

A mobil rendszerekkel gyorsulnak a gyártás egyes folyamatai, valamint az adatfeldolgozás nem igényel többszörös adatfelvitelt.

Utókalkuláció

Utókalkuláció

Testreszabott kimutatás, amely cége egyedi költségei és bevételei alapján kalkulál tényleges költséget a termékekre. Íme, egy kis ízelítő a vállalatirányítás által figyelt költségek típusokból: reprezentációs költség, marketing költség, futamidők, árfolyamok, rezsiórabér, beruházás, szerszám-, gépkopás, logisztikai költség, kamatok, staff költség, éves forgalom, profit % stb. Ezeket az adatokat dinamikus táblákba is rendezheti, mely a szervezetből bejövő információkat folyamatosan dolgozza fel és elérhetővé teszi a felhasználók számára. Ezen felül akár lefúrásokat, elemzéseket is lehetővé tesz a rendszer asztali számítógépről, vagy akár mobil eszközről, tabletről, telefonról egyaránt.

Többszintű termeléstervezés, kapacitásterv

Többszintű termeléstervezés, kapacitásterv

A termeléstervezés több fázisra bontása lehetővé teszi, hogy előre meg tudja becsülni a szükséges kapacitásokat, kooperációs igényeket. A tervezési felületek lehetőséget nyújtanak arra is, hogy információkat szerezzünk további lehetséges alternatívákkal kapcsolatban. A funkciók célja, hogy a termelés rugalmas legyen, és a megfelelő erőforrások mindig optimálisan álljanak rendelkezésre. A tervezés egyik legnagyobb előnye, hogy oda-vissza is képes számolni az adatokkal. A kiinduló pont tetszőleges, tehát bármely összetevőre kiszámolható a szükséglet (gépidő, humán erőforrás, anyag diszpozíció stb.).

A durva és finom tervezési szint segíti a gyártást az erőforrások optimális kihasználásában, valamint a megfelelő beszerzés előkészítését (munkaerő, nyersanyag, szerszámok). A gyártó cégek egyedisége és az egyéni technológia miatt a gyártás mindig személyre szabottan kerül kialakításra.

A megfelelő paraméterezést követően akár egy évre előre is láthatóak a kapacitások. Ettől eltérő gyártási metódus esetén a napi szintű ad hoc gyártások kezelése is könnyebbé válik.

Az előkalkulációt az ajánlatadáskor az értékesítők látják, így képesek rövid idő alatt és pontosan kiszámolni a gyártási önköltségeket, valamint az elvárt árrést, fedezetet, profitot.

Valós idejű gyártási információk

Valós idejű gyártási információk

A gyártás során keletkezett információkat számos módon lehet gyűjteni. A felmérés során kerül megállapításra, hogy melyik gyártási lejelentést alkalmazzuk, amely lehet azonnali beépülő hibrid rendszer is, vonalkód vagy RFID, kézi lejelentés, vagy az utólagos lejelentés valamelyik formája. Ahhoz, hogy optimális gyártást hozzunk létre, a megfelelő lejelentéseket kell alkalmaznunk. A gyártásban lévő termékek legfőbb számait, statisztikáit bárhonnan, akár egy tabletről is nyomonkövetheti. A Dyntell ERP folyamatosan számítja a gyártási kapacitásokat a jelen idejű adatokból, így valós időben nyomon tudja követni, hogy mekkora a szabad kapacitás és ez időben hogyan változik. Ugyanez igaz az alapanyag felhasználásra, valamint a munkaerő- és gépkihasználtságra is.

A vizuális megjelenítés akár a gyárban, akár az Ön irodájában is lehetséges, például egy ügyfél részére prezentációs céllal, így könnyedén bemutathatók a folyamatok a gyárban. A felület dinamikus és lefúrható, így bizonylat szinten is végezhető a nyomonkövetés.

Elő- és utókalkuláció

Elő- és utókalkuláció

Az előkalkulációs számítás lehet közvetett és közvetlen szinten meghatározható. Az értékesítők az ajánlatadás során pontosan ki tudják számolni a fedezetet, az árrést és az elvárt profitot a kapacitásterv figyelembevételével. A közvetlen önköltségszámítás figyelembe veszi a forrásjegyzékben (lásd még: darabjegyzék, receptúra, gyártási jegyzék stb.), valamint a cikktörzsben fellelhető összes információt. Ezek az adatok minden projekt vagy gyártási megrendelésre külön-külön kerülnek letárolásra, mely könnyen és gyorsan előhívható és összevethető az utókalkulációval.

Az utókalkuláció során nemcsak a projekt egészére számolja ki a Dyntell ERP a pénzügyi számokat, hanem a félkész szintekre is. Így láthatja, hogy egyes helyeken veszteséget vagy nyereséget termel-e a projekt. Az utókalkuláció során nagy szerepe van a lejelentéseknek, hiszen ez alapján kapjuk meg a konkrét és korrekt, valós gyártási költséget, mely összehasonlításra kerül az előkalkulációs adatokkal. Ezek az adatok grafikusan, terv-tény adatként is ábrázolhatók, mely megmutatja, hogy a gyártás trendje hogyan alakul.

Pénzügyi és folyamatkontroll

Pénzügyi és folyamatkontroll

A fő tevékenység fontos támogató eleme a megfelelő pénzügy. A kereskedelmi cégekre szabott pénzügyi kimutatások segítségével nemcsak a jelen helyzetet tudja kontrollálni, hanem előre is képes tervezni. A pénzügyi modul integráltságának köszönhetően valós adatokkal dolgozhat. Ez az alap forgalmi adatokra, a könyvelési és egyéb származtatott információkra is igaz. A különböző adatkockák összeállításával az egyes osztályok, tevékenységek stb. összefüggéseit könnyedén tudja vizsgálni. Ezeket az összefüggések táblázatos és grafikus nézetben is megjeleníthetők. A dinamikusan változó adatok közt akár lefúrhat a bizonylatok szintjére is, ezzel megalapozva a gyors és modern döntéshozatalt, mely a helyes adatokból indul ki.

Raktárkezelés

Raktárkezelés

Korlátlan számú raktár kezelése, több telephelyen, más országokban is. Kezeli a bizományos értékesítést, a göngyöleg értéket és mennyiséget. A megfelelő bizonylati struktúra kialakításával a raktári munka gyorsulhat, és több információval rendelkezhet a készletről, mint eddig bármikor. A készletnyilvántartás összeköttetésben van az ERP többi moduljával (könyvelés, webshop, pénzügy, értékesítés, mobil PDA rendszer stb.), így helytől függetlenül minden részleg valós időben látja a megfelelő információkat.

Termékdíj

Termékdíj

A törzsadatok paraméterezése során kerül kialakításra egy termékdíj törzs, mely segíti a felhasználót a különböző termékdíj-esetek megfelelő kezelésében. Megoldásunk megfelel a hatályos termékdíjra vonatkozó jogszabályi környezetnek, paraméterezhető a cég tevékenységének és termékdíj bevallási kötelezettségeinek megfelelően. Amennyiben esetleg külső céget vesznek igénybe a termékdíj bevallás elkészítéséhez, ekkor is jó választás ez a funkció, ugyanis segítségével gyorsan és pontosan kerülhetnek beküldésre a bevallások a hatóságokhoz.

Nyomonkövetés, származás-nyilvántartás, visszahívás, selejtezés

Nyomonkövetés, származás-nyilvántartás, visszahívás, selejtezés

A rendszerből megállapítható és listázható, hogy egy adott szállítólevélen szereplő termék milyen azonosítóval rendelkező (beszállítású) alapanyagokból készült, milyen műveleteken ment keresztül, mely dolgozók készítették (származás-nyilvántartás). A visszahívásos kimutatás lekérdezésével megállapítható, hogy adott azonosítójú (beszállítású) alapanyagból milyen késztermékek készültek, és milyen szállítólevél számokon, mely vevőknek kerültek kiszállításra.

A gyártási technológia gyenge pontjainak felderítésével a selejt okozta veszteségek akár a tizedrészére csökkenhetnek.  A Selejtkezelés valós időben is lejelenthető, géphez, beszállítóhoz, munkatárshoz stb. köthető, kategorizálható. A nyomon követésnek köszönhetően megadható, hogy mely beszerzésből került az esetleges selejtes alapanyag a gyártásba.

Jövedéki adó kezelés

Jövedéki adó kezelés

A rendszerbe integrált funkció lehetővé teszi előírásoknak megfelelően a készletmozgások nyomon követését és a szükséges bevallások előállítását. A rendszer megajánlja a felhasználó számára a helyes jövedéki jogcímet, legyen szó beszerzésről, értékesítésről vagy a termelési folyamat adminisztrációjáról. A rendszerben megfelelő jogosultság esetén szabadon paraméterezhető szabályrendszer segíti a felhasználót a helyes adatrögzítésben. A bevallások közvetlenül előállíthatóak és ÁNYK-ba betölthetőek a rögzített bizonylatok alapján a Dyntell ERP-ből.

Referenciák

Referenciák

INGYENES BEMUTATÓ KÉRÉSE

Szakértő kollégánk az ingyenes bemutató keretében felméri az Önök igényeit, megválaszolja a felmerülő kérdéseket. A konzultáció során auditálja a jelenlegi vállalati foyamatokat, és megmutatja, milyen lehetőségek vannak ezek optimalizálására a Dyntell ERP megoldásával.