Projekt és szolgáltatás

Projekt és szolgáltatás

Projektkezelés

Projektkezelés

Akár bizonylatokhoz, akár feladatokhoz kapcsolódóan irányíthatja és felügyelheti az egyes projekteket. Feladatokat, felelősöket, határidőket rendelhet az egyes projektekhez, mérheti ezek eredményességét.

Számlázandó idők pontos kezelése
Amennyiben munkatársai, alvállalkozói óradíjas vagy tevékenység alapú elszámolásban vannak, a rendszer képes akár percre pontosan rögzíteni az elvégzett munkát, így a számlázás pontos és transzparens lesz.

Projektköltség kimutatások
Az egyes projektek esetén többféle bontásban láthatók a költségek, így az egyes anomáliák kiszűrhetők, láthatóvá válnak azok a pontok, melyek optimalizálást igényelnek. Költség gazdák esetén az elszámoltatás egyszerűbb és pontosabb.

Erőforrás kezelés, feladatok listája
A projektvezető pontosan látja az egyes elemek leterheltségét, így képes a feladatokat kiosztani, átosztani, valamint többlet kapacitás igény esetén már jó előre új kapacitásokat bevonni, meglévőket bővíteni.

Dolgozó-projekt kimutatás
A projekten dolgozó munkatársak statisztikáinak megjelenítése, akár összevetése, értékelése

MyToDo
Mobil platformról is elérhető feladatlista. A feladatok kiosztása és saját feladat létrehozása pár gombnyomással elvégezhető.

CRM

CRM

Az ügyfelek és kapcsolatok esemény központú, elemzéseket adó komplex nyilvántartó rendszere, mely hatékony segítség a marketingnek.

  • Nyilvántarthatja az eseményeit, feljegyzéseket készíthet.
  • Napi, heti, havi nézetű áttekintő naptár is rendelkezésre áll.
  • Webes felület is elérhető a rendszerhez (WebCRM)
  • Számlázás szerződés alapján
  • Drag&Drop naptár: a naptártételek szabadon átmozgathatók, például az eseményt elmozgatva automatikusan frissül annak kezdete és a vége. A hosszát is lehet vonszolással módosítani.
  • Strukturáltan tárolhatja szerződéseit és azok kondícióit. Rendezetten, visszakereshetően tárolhatja, iktathatja és mozgathatja dokumentumait.
  • Viszonteladói nyilvántartás: a viszonteladókhoz projektek rendelhetők, mely alapján az értékesítés után jutalékot kapnak.

Dokumentumkezelés

Dokumentumkezelés

A modul lehetővé teszi a bejövő és kimenő dokumentumok iktatását, a szabványos nyilvántartást, továbbá keresési és riportolási lehetőségek széles választékát nyújtja. Megoldásunk együttműködik a CRM, folyamatmenedzsment, projekt modulokkal, a bizonylatokkal és a törzsadatokkal, így bárhol is járjon az ügyintéző a rendszerben, az adott iktatott dokumentumokat a rendszeren belülről meg tudja nyitni. A megoldás nem igényel külön dokumentum szervert.

Ügyintéző és ügyintézőcsoport kezelése

Az egyes iratokhoz ügyintézők rendelhetők, beállíthatók automatikus figyelmeztetések és az engedélyeztetés. A verziózásnak köszönhetően pontosan lehet látni, hogy mely dokumentummal ki mikor mit és hogyan tett, lett-e módosítva, nyomtatva, másolva stb.

Levelezés

Levelezés

Beépített levelezését egy létező postafiókra szinkronizálhatja, legyen ez jelenleg bármilyen szolgáltató vagy fiók rendszer (Gmail, Exchange, ThunderBird stb.).

A rendezettség érdekében tetszőleges mappákat hozhat létre, melyeket meg is oszthat. A szabályrendszer kialakításának köszönhetően a bejövő email-ek automatikusan ahhoz a projekthez kerülhetnek, amihez a levél tartalma kapcsolódik.

Az email-ek iktatására is lehetőség van, ezáltal kapcsolhatók lesznek a rendszer más elemeihez.

Egy adott email alapján feladat hozható létre, vagy éppen egy esemény adminisztrálása is kezdeményezhető, így könnyebbé válik a kiosztott feladatok követése. Csökken az adminisztrációs idő, illetve követhetővé válik a pontos végrehajtás, nem kell email-eket keresgélni. A projektekhez csatolt email-ek az esetleges feladat átadás, szabadság idején, megkönnyítik a munkavégzést az új kolléga számára, megszűnnek a “küldd át kérlek XY -nal kapcsolatos levelezésed” mondatok.

Szerviz modul

Szerviz modul

Lefedi a szerviz-szolgáltatással járó munkalapkészítést, kiszállások, szerviztevékenységek és azt végző dolgozók nyilvántartását. Integráltan kapcsolódik a számlázáshoz.

Munkalap
A szervizelési folyamat rögzítéséhez munkalapokat lehet előállítani a rendszerben. A munkalapokon megjelennek a pénzügyi adatok, részletesen leírható a hiba oka, rögzíthetők az átvett tartozékok, a munkavégzők, az anyaglista, egyéb költségek stb.

Garanciaállapot kezelés
Ide tartozik a visszahozott termék gyári számhoz kötött különböző állapotainak követése, például csere (újraindul a garancia), javításra továbbküldve, más termékre csere, használt csere, javítva.

Vezetői műszerfal

Vezetői műszerfal

A legfontosabb napi/heti kimutatásait mobil eszközről bárhonnan, bármikor valós időben megnézheti, sőt akár bizonylat szintig elmélyülhet bennük. A felhasználók külön-külön láthatják a számukra fontos információkat. Legyen szó a gyártásról, kereskedelemről, pénzügyről vagy ügyvezetésről, az információk akár valós időben is rendelkezésre állnak a választott területről, ezzel meggyorsul a döntéshozatal, valamint racionalizálódik a napi működés, hiszen a napi riportolások nagy részét a rendszer tartalmazza.

Pénzügyi és folyamatkontroll

Pénzügyi és folyamatkontroll

A fő tevékenység fontos támogató eleme a megfelelő pénzügy. A kereskedelmi cégekre szabott pénzügyi kimutatások segítségével nemcsak a jelen helyzetet tudja kontrollálni, hanem előre is képes tervezni. A pénzügyi modul integráltságának köszönhetően valós adatokkal tud dolgozni. Ez az alap forgalmi adatokra, a könyvelési és egyéb származtatott információkra is igaz. A különböző adatkockák összeállításával az egyes osztályok, tevékenységek stb. összefüggéseit és könnyedén tudja vizsgálni. Ezeket az összefüggéseket táblázatos és grafikus nézetben is képes megjeleníteni. A dinamikusan változó adatok közt akár lefúrhat a bizonylatok szintjére is, ezzel megalapozva a gyors és modern döntéshozatalt, mely a helyes adatokból indul ki.

Projekt utókalkuláció és költségfelosztás

Projekt utókalkuláció és költségfelosztás

A gépjárművek önköltségének, eredményességének számításhoz rendszerünkben a közvetlen gépjárművekre rögzített költségeket és az általánosan felgyűlt gépjárművekkel kapcsolatos költségeket osztottuk fel a gépjárművek között a kiállított menetlevelek alapján. Ezáltal kimutathatók a gépjárművek teljes üzemeltetési, amortizációs, és közvetlen költségei az árbevételt generáló ügyfél projekteken. A projektek esetén, a gépjárművekkel kapcsolatos költségeken túl a projekten felgyűlt közvetlen és közvetett költségek, bevételek, és ezek alapján számított fedezet is kimutatható.

Kiemelt referenciáink

Kiemelt referenciáink

INGYENES BEMUTATÓ KÉRÉSE

Szakértő kollégánk az ingyenes bemutató keretében felméri az Önök igényeit, megválaszolja a felmerülő kérdéseket. A konzultáció során auditálja a jelenlegi vállalati foyamatokat, és megmutatja, milyen lehetőségek vannak ezek optimalizálására a Dyntell ERP megoldásával.