Az egységes ERP előnyei multinacionális cégeknél

Bármilyen növekvő szervezet számára komoly kihívás a rendszerek, osztályok, adminisztráció összehangolása, ez pedig hatványozottan alkalmazható azokra a cégekre, amik különböző országokban bonyolítanak üzletet párhuzamosan. Ekkor nem elég, hogy gyökeresen eltérő üzleti környezetben kell boldogulni, de az átláthatóság, az egységes adatok kinyerése, és így a vállalkozás teljesítményének értékelése is komoly erőfeszítésbe kerül.

Határon átívelő bizalmi munka

Az egységes ERP rendszer bevezetése egy dinamikusan fejlődő, határokon átívelő vállalkozás számára a logikus továbblépési terv része kell hogy legyen, hiszen ennek hiánya egy idő után fékje lesz a további fejlődésnek, miközben a termelékenység, ami egy vállalat sikerének legjobb fokmérője, folyamatosan visszaesik. Egy vállalatirányítási rendszer mihamarabbi bevezetése egy közepes méretű cég számára is hamar kifizetődővé válik, különösképpen, ha a fentebb említett módon nemzetközi operációval is számolni kell, azonban roppant körültekintően kell kiválasztani, kikre bízzák ezt a feladatot. Egy helyi szinten bevált vállalkozás nem biztos, hogy képes a határon túl is boldogulni, míg egy nagy, nemzetközi szolgáltató jellemzően ebben igazán jó, de pont a helyi viszonyokat nem ismeri úgy, ahogy Ön azt elvárná egy partnertől.

A Dyntell már több mint húsz éve foglalkozik ERP és üzleti intelligencia rendszerek fejlesztésével és bevezetésén hazánkban, Romániában pedig már jó egy évtizede jelen vagyunk, így pontosan ismerjük a két ország lehetőségeit, igényeit, üzleti és jogi környezetét. Folyamatosan figyeljük és értékeljük a fejlettebb, vállalatirányítási rendszereket jobban kihasználó nyugati piacok újításait filozófiáit, majd azokat összevetjük, hogy mennyiben kompatibilisek a helyi viszonyokkal. Ismerjük és értjük mindkét ország piacát, jogi környezetét, ezek szellemében fejlesztettük és fejlesztjük a mai napig megoldásainkat, így azok rugalmasan illeszkedhetnek ügyfeleink igényeihez.

Kooperáció a fájdalommentes bevezetésért

Az ERP kiválasztása után a bevezetés a legkritikusabb időszak, és ezért nagyon nem mindegy, mennyire értik meg egymást az Ön cégének dolgozóii a szolgáltatást nyújtó vállalkozás szakértőivel. És itt nem csak a beszélt nyelvről magáról, hanem a kulturális és kommunikációs különbségekről is szó van! Folyamatinkat éppen ezért úgy alakítottuk ki, hogy amennyiben lehetséges, mindig az célországban dolgozó, a körülményeket legjobban ismerő munkatársaink intézzék a bevezetést. Erre viszont csak olyan szolgáltató képes, aki egyszerre van jelen mindkét piacon, és ismeri is azokat. 

Szeparált rendszerek, a fejlődés gátjai

Az előnyök azonban nem érnek véget a bevezetéskor, hiszen a használat során dől el igazán, mit tud az adott megoldás. Amennyiben cégeinél egységes ERP-n át zajlik a vállalatirányítás, az információ a cégcsoport szinten egységesen és azonnal rendelkezésre állhat. Ha például a vevőt az egyik országban működő cég szolgálja ki, de a terméket a másik országban működő cég gyártja le, a döntéshozók teljes képet láthatnak a kereskedelmi, logisztikai és gyártási folyamatok összességéről, így az esetlegesen szükséges beavatkozások azonnal megtörténhetnek. Az információra várakozás megszűnik, a szükséges adatok begyűjtésére fordított idő pedig minimálisra csökken.

Mindez azonban csak néhány az egységes ERP előnyei közül. A teljesség igénye nélkül említhetnénk a finanszírozás (kiadás-bevétel) pontos lebontását, a kézzelfoghatóbb ügykezelést, a könnyebb konszolidációt vagy az adatszerkezeti hasonlóságok miatt egyszerűbbé váló elemzéseket és kimutatásokat. Mindez egységes ERP nélkül nehezen megvalósítható, ha pedig egyszerre több országban működő cégről van szó, egyenesen lehetetlen: a széttagoltság és a központi, átlátható vállalatirányítás hiánya olyan adminisztratív és operációs terhet ró az egész vállalkozásra, ami mellett lehetetlenné válik a fejlődés.

Ha felkeltettük az érdeklődését, olvasson tovább a Dyntell ERP vállalatirányítási rendszeréről az alábbi gombra kattintva!

Tetszett a hír? Ossza meg másokkal is!