Tartsa kézben a kontrollt a Dyntell Bi egyedi Tervezés moduljával

Biztosan Ön is érezte már, hogy ha a vállalkozásáról van szó, nem lehet elég biztosra menni. Nem elég, ha jól csinálja, amit csinál, körültekintően meg is kell terveznie a következő rövidebb-hosszabb időszakot, akár B-, C- és D-tervek készítésével. A Dyntell Bi Tervezés modulját pont erre találtuk ki: a BI-on belül, akár a tényleges adataival dolgozva tud előre tervezni minden helyzetre, amit aztán napról napra monitorozhat.

A kontrolling probléma

Kontrollingra, ami ugyan elkerülhetetlen minden vállalkozás sikerében, sokszor dedikált munkatárs nincs még az olyan cégeknél sem, ahol az alapos kontrolling már nemcsak opció, hanem kötelező. A Dyntell Bi Tervezés modulja lehetőséget ad arra, hogy ez a feladat minden igényt kielégítően valósuljon meg tényleges szakemberek bevonása nélkül. Ha pedig már rendelkezik vállalkozása kontrolling szakértővel, ő is minden bizonnyal szívesen veszi azt az időmegtakarítást, amit a Tervezés modul jelent.

Folyamatos ellenőrzés

Nemcsak azt láthatja, hogyan állnak jelenleg a számok, hanem pontosan tudja, hogyan kellene állniuk. A Tervezés egyik leghasznosabb képessége, hogy könnyedén összevethető az eredeti terv a ténylegesen beérkező adatokkal, sőt, a rendszer képes előre jelezni, hogy ha előreláthatóan nem a projektáltaknak megfelelően alakulnak a számok. Így Ön azonnal közbeavatkozhat, hogy ne csak a hó végén derüljenek ki az elmaradások.

Gyors és rugalmas újratervezés

Váratlan események, folyamatok természetesen bármikor bezavarhatnak a legprecízebben összerakott tervnek is – amit főként most, a COVID időszakban tapasztalhattunk meg -, de a Tervezés modul képes arra, hogy ezek alapján azonnal, tény adatokon alapú módosításokat hajthasson végre. A modullal rugalmasan tud módosítani menet közben a tervszámokon, legyen szó a végcélról vagy időközi értékekről.

Használat közben

A múlt heti Dyntell Bi Webinárium Extra előadáson szakértőnk élőben mutatta be három példán keresztül a BI használatát: Az egyik cég esetében Top-down, Bottom-up és Ellenáramú tervezést is használva módosította a végcélt, illetve a meglévő terv adatokat, ezek alapján pedig a BI újraszámolta az egész éves tervet.

Ezt követően a különböző kimeneteli módokat, más néven szcenáriókat (pesszimista, optimista) vetette össze a jelenlegi, legfrissebb számokkal, ezzel megtudta, melyik terv tűnik helytállónak éppen.

A harmadik példában egy gyártó cég műszakozó dolgozóinak a beosztását tudta könnyedén áttervezni csupán pár kattintással.

A bemutató során szóba került a cashflow tervezés és a valós idejű teljesítményértékelés is, melyhez akár automatikus emailes értesítőt is beállíthat, ezek részletezése a Webináriumról készült felvételen bármikor megtekinthető:

Amennyiben úgy gondolja a fentiek alapján, hogy a Dyntell Bi egyedi Tervezés modulja az Ön cége számára is nagy segítséget jelentene, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Tetszett a hír? Ossza meg másokkal is!