SMTP módosulások

ERP ügyfeleknek

Kedves Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Google 2022. május 30-tól nem támogatja a harmadik féltől származó olyan alkalmazások és eszközök használatát, amelyek arra kérik, hogy csak felhasználónevével és jelszavával jelentkezzen be Google-fiókjába.

Abban az esetben, amennyiben Ön Google fiókját használja a Dyntell ERP-ből való levelek kiküldésére, akkor módosításra lesz szüksége, különben a levelek nem kerülnek majd kézbesítésre.

Az eddigi működés szerint ahhoz, hogy saját email fiókját használja a Dyntell ERP-ben email küldő (smtp) felhasználóként, korábban engedélyezni kellett a Kevésbé biztonságos alkalmazások hozzáférését a Gmail fiókban.

A Dyntell ERP-ben a Levelezés\Postafiókok ablakban tájékozódhat a jelenlegi beállításairól.

Amennyiben Ön Google Workspace- vagy Google Cloud Identity-ügyfél, ez az időpont (2022.05.30) nem vonatkozik Önre. A hatályba lépés ilyen ügyfelekre vonatkozó dátumát később teszi majd közzé a Google a Workspace blogján.

Milyen teendői vannak abban az esetben ha 2022. május 30-a után is a Google fiókját szeretné használni a Dyntell ERP-ben a levelek kiküldésére?

Megoldás lehet az alkalmazás jelszavak használata. Az alkalmazásjelszó egy olyan, 16 számjegyből álló biztonsági kód, amely lehetővé teszi a kevésbé biztonságos alkalmazások és eszközök számára a Google-fiókjához való hozzáférést. Az alkalmazásjelszavak csak olyan fiókokkal használhatók, amelyeknél be van kapcsolva a Kétlépcsős azonosítás.

A beállításhoz szükséges lépések:

1. Google – Kevésbé biztonságos alkalmazások hozzáférésének KIKAPCSOLÁSA

A beállítást ide kattintva érheti el a fiókba való bejelentkezést követően.

2. Kétlépcsős azonosítás bekapcsolása

Google fiók kezelése –> Biztonság –> Bejelentkezés a Google-ba –> Kétlépcsős azonosítás

Az alábbi lépéseken végighaladva beállíthatja a kétlépcsős azonosítás:

3. Alkalmazás jelszó generálása 

Google fiók kezelése –> Biztonság –> Bejelentkezés a Google-ba –> Alkalmazásjelszavak

Tipp: Érdemes lemásolni az itt megkapott jelszót, mivel a következő lépésben ezt kell beilleszteni a Dyntell ERP-be.

4. Alkalmazás jelszó beállítása a Dyntell ERP-ben

Levelezés –> Postafiókok –>jelszó

A Felhasználó név mezőben kell megadni azon email fiókot, amelyhez alkalmazás jelszót állított be. A jelszavakhoz pedig az előző pontban generált jelszót kell beilleszteni.

Fontos kiegészítő információk az alkalmazás jelszavakkal kapcsolatban:

Érvényesség: Alapértelmezetten nincs lejáratuk, de szervezeti szinten van lehetőség lejárat beállítására. Ilyenkor a Google minden, az adott szervezethez tartozó felhasználót kötelez a jelszavak megújítására. Ennek beállítása teljesen opcionális.

Fennmaradás: Amennyiben Ön módosítja az email fiókhoz tartozó jelszót (amivel belép), akkor törlődnek az alkalmazás jelszavak. Ilyenkor gondoskodnia kell az új alkalmazás jelszó felvételéről, majd ezt követően a Dyntell ERP-ben is módosítania kell az SMTP jelszót.

További információkat a  A kevésbé biztonságos alkalmazások és a Google-fiók-ra kattintva olvashat. 

Amennyiben kérdése van a beállításokkal kapcsolatban, azt a [email protected] címre legyen szíves elküldeni és állunk rendelkezésére!

 

Üdvözlettel,
Dyntell Software