Folytatja az amerikai terjeszkedést a Dyntell csoport

Megkezdték a Dyntell csoport vállalatirányítási rendszerének (ERP) bevezetését az első amerikai ügyfélnél, a partner egy nagy tejipari feldolgozó cég – tudtuk meg Poór Károlytól, a társaság marketingigazgatójától.

A magyarországi központú vállalat megkezdte egy másik projekt előkészítését is az Egyesült Államokban, amely során egy 120 főt foglalkoztató, évente mintegy 9 milliárd forintos forgalmú gyümölcsfeldolgozó cégnél vezetik be ERP rendszerüket.

A nemzetközi terjeszkedés mellett komoly lehetőségeket lát a vállalat a hazai piacban is, Poór Károly közlése szerint a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusban rendelkezésre álló forrásoknak köszönhetően hatalmas keresletre lehet számítani ebben a szegmensben. „A piacon mindenki várja már az új pályázatokat, nem csak a megoldásszállítók, de a potenciális ügyfelek is. A jelentős felfutáshoz hozzájárulhat az is, hogy tapasztalataink szerint számos gyártócég készül arra, hogy lecserélje régi ERP megoldását” – tette hozzá a szakember.

Az előző uniós költségvetési ciklus során, 2007-ben indult egy jelentős felfutás ebben a szegmensben, majd 2010 körül nagyjából telítődött a termelő vállalkozások piaca. Az akkor Magyarországon megjelenő külföldi megoldásszállítók közül azonban számos cég napjainkra már lényegében kivonult a piacról, esetleg néhány tanácsadó foglalkozik azokkal a rendszerekkel. A hazai fejlesztők közül pedig a kisebbek jelentős része csődbe ment, de akadt nagyobb társaság is, amely szintén eltűnt erről a területről. „Ez azt eredményezte, hogy leállt a jellemzően egyedi igények alapján kialakított ERP megoldások további fejlesztése, így az új piaci és jogszabályi körülményekhez nem tudnak alkalmazkodni. Ezen a helyzeten főként az exportra termelő, illetve nagy nemzetközi vállalatoknak beszállító gyártócégek igyekeznek mielőbb változtatni, hiszen az ő esetükben a meglévő szerződések megtartásához és újak elnyeréséhez kulcsfontosságú az átlátható működés” – mutatott rá Poór Károly.

A szakember becslése szerint akár több ezer olyan vállalkozás is lehet, amely a következő években lecserélné ERP megoldását. A Dyntell jelenleg 250 hazai ügyféllel dolgozik, a piaci konjunktúrát kihasználva ezt a számot két éven belül megdupláznák.

Forrás: Világgazdaság Online

Tetszett a hír? Ossza meg másokkal is!