Nemzetközi siker

Az előkelő 42. helyet megszerezve cégünk bekerült a leggyorsabban fejlődő európai, afrikai és közel-keleti technológiai cégeket listázó Deloitte Technology Fast 500 EMEA rangsorába. A Dyntell nemcsak az egyetlen hazai cég a lista felső tizedében, hanem az EMEA-régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai vállalata is. A dinamikus piacbővítés, valamint a világviszonylatban is bizonyított innovatív termékeink révén 2016 és 2019 között a 25-szörösére emelkedett árbevételünk, ezzel tavaly már meghaladta az 1,2 milliárd forintot. Célunk, hogy 5 éven belül Közép-Európa egyik meghatározó IT-integrátorává, 10 éven belül pedig globális üzleti IT-platform-szolgáltatóvá váljunk.

„Klasszikus garázscégként indultunk, a növekedés és fejlődés lehetőségét céltudatos csapatmunkával a feleségemmel együtt teremtettük meg. A céltudatosság és a csapatmunka maradt, de ma már az a célunk, hogy – globális szoftverszállítóvá válva – egy évtizeden belül ügyfeleink minden szükséges üzleti szoftvertámogatást tőlünk szerezzenek be” – fogalmazott Salga Péter, a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Ügyvezetőnk elmondta, 21 évvel ezelőtt, első lakásukban, egyetemi állásuk mellett írták meg a rendszer első verzióját. “Mivel csak egy számítógépünk volt, felváltva kódoltunk: nappal a feleségem, éjjel én. Az első fejlesztésünk, egy személyforgalmi rendszer értékesítése után vettünk egy notebookot, amellyel már tárgyalásokon is be tudtuk mutatni a megoldásunkat. A következő ügyfelünk egy sütőüzem volt, ekkor már egyetemi kollégáink a Debreceni Egyetem Informatika Karáról és az Agrártudományi Centrumból is csatlakoztak a fejlesztéshez” – idézte fel az első lépéseket Salga Péter.

Hozzátette, ekkor alapozták meg a rendszer egyik fontos erősségét, a gyártáslogisztikai és könyvelés-pénzügyi fókuszt, ami a gyakori számviteli változásokkal szemben is kiállta az idő próbáját.

Döntéstámogatás 360°

Ipar 4.0 automatizáció, komplex ügyviteli folyamatok, vezetői kontrollingrendszer és mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzés – integrált döntéstámogató platformunk ezeket a szolgáltatásokat kínálja elsősorban gyártó és agrárvállalkozásoknak, valamint nagykereskedelmi cégeknek.

„A legnagyobb hozzáadott értéket a kis szériás, valamint az egyedi gyártótechnológiát alkalmazó cégeknél tudjuk biztosítani, a nagykereskedelemben pedig jellemzően azok a vállalkozások választják ERP- és BI-megoldásainkat, amelyek a komplex működést még automatizáltabban szeretnék támogatni. Agrárügyfeleink számára jelentős versenyelőny, hogy teljes termelési, ügyviteli és pénzügyi folyamataikra integrált megoldást kínálunk” – hangsúlyozta Salga Péter.

Dyntell ERP vállalatirányítási rendszerünket Magyarországon már több mint 250 cég, Dyntell BI üzleti intelligencia szoftverünket pedig mintegy 100 vállalati ügyfelünk választotta eddig. 2008-ban alapított kolozsvári (Románia) leányvállalatunk mintegy 100 ERP-ügyfelet számlál, illetve további 40 román vállalkozás használja a Dyntell üzleti intelligencia-megoldásait. Mindemellett továbbra is aktívak vagyunk az amerikai piacon, denveri leányvállalatunknál jelenleg is több pilotprojekt fut. Az elkövetkező években fokozottan fókuszálunk a tengerentúli piacokra is.

Az üzleti döntéseket a testreszabott, rugalmas és professzionális adatelemzéssel segítő, cégünk által kifejlesztett Dyntell BI üzleti intelligencia rendszer a vezetői döntéstámogatás egy új technológiája: az adatelemzést nem elkülönülő folyamatként kezeljük, hanem a vállalatirányítási rendszerünkbe építettük be. A belső üzleti folyamatok optimalizálása növeli a működési hatékonyságot, új bevételi forrásokat tesz elérhetővé, és ezzel piaci versenyelőnyt nyújt. Az üzleti stratégia kialakításától a napi működés támogatásáig számos területen segíti a vállalatvezetők munkáját. Ügyfeleink múltbeli, illetve jelenlegi működésének elemzése alapján pedig egyre pontosabb előrejelzések készítését teszi lehetővé ez a konstrukció.

„Az ügyfélre szabott, MI-alapú professzionális adatelemzés előnyeit a cégvezetők gyorsan felismerték, az adatvezérelt cégvezetési módszerek ugyanis szinte azonnal kézzelfogható eredményeket hoznak a vállalat termelékenységi és eredményességi mutatóiban. Azt is mondhatjuk, hogy megoldásainknak köszönhetően az ösztönös döntések helyett nagyobb teret kaphat az adat- és információ-alapú cégvezetés” – tette hozzá Salga Péter.

Tetszett a hír? Ossza meg másokkal is!