Hajdú Gabona Zrt.

ESETTANULMÁNY

Hajdú Gabona Zrt.

ESETTANULMÁNY

Hajdú Gabona Zrt.

Cégnév

Hajdú Gabona Zrt.

Iparág

Malomipar

Tevékenység

Gabonaőrlés, Gabona kis- és nagykereskedelem

Cégméret

131 fő

Utolsó nettó éves árbevétel

11 866 M Ft (2022)

Bevezetett rendszerek

  • Dyntell ERP – Integrált vállalatirányítási rendszer
  • Dyntell Document – Dokumentum menedzsment rendszer

Elért eredmények

  • Alapanyagok beszerzése
  • Termelés
  • Őrletlap
  • Szinkronizáció

A Hajdú Gabona története egészen 1848-ig nyúlik vissza. A malom kezdetben Közép-Európa legnagyobb szélmalmaként üzemelt, majd hamarosan Debrecen legnagyobb gőzmalmává vált.

A Hajdú Gabona Zrt. üzleti forgalmát a klasszikus gabonaipari alaptevékenységek határozzák meg, melyek a következők: gabonafelvásárlás, – tárolás, – kereskedelem; lisztőrlés, – értékesítés.

A malom éves kapacitása 70 ezer tonna, mely a hazai piac mintegy 7- 10%-át fedi le. Ma az ország negyedik malmos társasága, 9%-os részesedéssel.

A Dyntell ERP rendszer bevezetésének legfontosabb eredményei: A párhuzamosan használt különböző rendszerek helyett a vevői rendeléstől a számlázásig leköveti a termékek értékesítési folyamatát. A központban történő vevői rendelésfelvételt és árazást az üzemek naprakészen láthatják, ami segíti az üzemek munkáját. A dupla rögzítési folyamatok a rendszer bevezetésével megszűntek, ezzel az adminisztrációs költségünk jelentősen lecsökkent. A gyártási folyamat részletesebben lekövethetővé vált. Az analitika és a könyvelés közötti automatizmus mind időben, mind munkavégzésben pozitív eredményeket jelent. A legfőbb előnye pedig, hogy a vezetői információk naprakészen állnak rendelkezésre, gyors információ pedig elősegíti a szükséges gyors döntéshozatalt.

Vargáné Szabó Erzsébet

gazdasági osztályvezető

Alapanyagok beszerzése

Az alapanyag beszerzése egész évben folyamatosan történik, de a nagy dömping aratás időszakában zajlik. Az alapanyagok beszerzési ára folyamatosan változik, egyrészt függ a búza minőségétől, másrészt a piaci árak alakulásától. Ezt a dömpingszerű, minősített alapanyag felvásárlást, illetve a minőségtől függő beszerzési árak kezelését kellett megoldanunk a Dyntell ERP rendszerben.

A minősítés során a Magyar Szabvány alapján mérni kell az alapanyag nedvesség, fehérje és sikér tartalmát és a tisztaságát stb. A nedvesség és tisztaság jelentősen befolyásolja az átvett áru elszámolt súlyát. A sikér és fehérje tartalom pedig az áru minőségét, ezáltal pedig annak értékét, így ezek pontos meghatározása, rögzítése, illetve kezelése kiemelten fontos volt.

Termelés

Egy gyártási ciklusban egy fajta alapanyagból többféle termék keletkezik: kenyérlisztek, finom lisztek, búzadara, takarmánylisztek, korpa stb. A Dyntell ERP rendszer követi a különböző fő – és melléktermékek életútját, rögzítésre kerül, hogy egy őrlésnél hányféle termék keletkezik. A rendszer a forrásjegyzékben megadott arányoknak megfelelően vezeti a felhasználót a készletre vétel során.

Őrletlap

Egyedi kérésre készült el a rendszerben az ún. őrletlap, mely adott időszakra mutatja meg, milyen kihozatallal dolgozott a malom, mely termékek milyen arányban kerültek gyártásra. Így információt kaphatunk a felhasznált alapanyag minőségéről, a termelési folyamat minőségéről és a munkavégzés hatékonyságáról is.

Szinkronizáció

Szinkron modulunk lehetővé tette, hogy az internet rendelkezésre állásától függetlenül a nagyobb prioritású, illetve internettel nem rendelkező telephelyeken offline módban is használható legyen az ERP rendszer, a bevitt adatok pedig később szinkronizálhatók a központi adatbázisba.

Kérjen egyéni bemutatót

Ismerje meg megoldásaink mélységeit személyes vagy akár online konzultáció keretében.