Jász-Tész Kft.

ESETTANULMÁNY

Jász-Tész Kft.

ESETTANULMÁNY

JÁSZ-TÉSZ Térségi Zöldség-gyümölcs Termelő és Értékesítő Kft.

Cégnév

Jász-Tész Kft.

Iparág

Élelmiszeripar

Tevékenység

Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelem

Cégméret

51 fő

Utolsó nettó éves árbevétel

2 170 M Ft (2022)

Bevezetett rendszerek

  • Dyntell ERP – Integrált vállalatirányítási rendszer, Minősített áruátvétel modullal

Elért eredmények

  • Nyomon követés
  • Készletpontosság
  • Minőségi vizsgálat
  • Felvásárlás (KAPU Modul)

A JÁSZ-TÉSZ Szövetkezet 2003. március 13-én jött létre a térség zöldségtermelőinek koordinálására, akkor még határozatlan időre. Fő tevékenysége a zöldség-, gyümölcs nagykereskedelem, termékek tekintetében pedig a zöldborsó és a paradicsom volt.

Az évek során folyamatosan bővült a feldolgozott termékek száma, és a szövetkezet tagi létszáma egyaránt. A Szövetkezet 2008 év végéig elérte a végleges elismeréshez szükséges 250 millió forintos tagi árbevételt, és ezzel megváltozott a működési forma is, mivel szövetkezetből teljes körűen átalakult Kft-vé. A taglétszám 2008 év végén 288 fő volt. Ebben az évben – a beruházási terveknek megfelelően – megtörtént a tervezett telephelybővítés, megnyitott a nagyrédei hűtőház.

A Dyntell ERP rendszer bevezetése vállalatunknál lehetővé tette az adatok valós idejű feldolgozását, naprakész nyilvántartási rendszer felállítását, és már a használat elején is havonta több millió forintot tudtunk megtakarítani a segítségével.

Nagy előnyt jelent, hogy a rendszer testreszabható a megfelelő modulok megvásárlásával, akár a későbbiekben is tovább fejleszthető. A rendszer rugalmassága lehetővé teszi a különböző területeken a hatékony adatkezelést és a kimutatások gyors lekérését. Tekintettel arra, hogy az adatbázis jól strukturálható és testreszabhatók az adatok tulajdonságai, gyakorlatilag bármilyen feladat megoldható a rendszerrel, amit a felhasználó igénye diktál.

Kovács Zsolt

a Nagyrédei Hűtőház igazgatója

Nyomon követés

A tevékenységből adódóan elvárás volt, hogy a Dyntell ERP segítségével pontosan meg tudják mondani, hogy kitől, milyen alapanyag érkezett a raktárba, azokat milyen gyártáshoz, és mikor használták fel, a késztermék azután hová került, hiszen bármilyen kiszállítói probléma vagy reklamáció esetén pontosan vissza kell tudni követni a nyersanyag életútját.

Ezt nem volt egyszerű megoldani, mivel általában egy féle nyersanyagból több termék is készül, így nagyon összetett folyamatról van szó.

Készletpontosság

Az ERP rendszer bevezetése előtt a tényleges és az elméleti készletek között sokszor adódott eltérés, ami a gyártási folyamatot is akadályozta. Ezeket a hibákat kellett feloldanunk, és a készlet információkat pontossá és naprakésszé tenni a Dyntell ERP rendszerrel, illetve a hozzá kapcsolódó Mobil.Raktár megoldásunkkal.

Minőségi vizsgálat

Minősített áruátvétel modulunk segítségével lehetővé vált, hogy a zöldség és gyümölcs átvételkor egyben minőségi szempontból is osztályozzák a beérkezett nyersanyagokat, és már ezek alapján kerüljenek azok készletezésre.

Ez nemcsak a szigorú törvényi előírások miatt fontos, hanem a termeléstervezés és alapanyag elszámolás szempontjából is nélkülözhetetlen információ.

Felvásárlás (kapu modul)

A felvásárlási tevékenység miatt nagyon fontos volt a cég számára, hogy a rendszer tartalmazza a KAPU modult (kapu forgalom kezelése és elszámolása). Elvárás volt emellett a beérkezett áru mérlegelésének, felvásárlási jegy nyomtatásának, minőségi vizsgálat folyamatainak a kezelése is.

Kérjen egyéni bemutatót

Ismerje meg megoldásaink mélységeit személyes vagy akár online konzultáció keretében.