MetálPlaszt Fém- és Műanyagfeldolgozó Kft.

ESETTANULMÁNY

MetálPlaszt Fém- és Műanyagfeldolgozó Kft.

ESETTANULMÁNY

Metálplaszt Kft.

Cégnév

MetálPlaszt Fém- és Műanyagfeldolgozó Kft.

Iparág

Műanyagipar

Tevékenység

Fém- és műanyag feldolgozás

Cégméret

152 fő

Utolsó nettó éves árbevétel

9 296 M Ft (2022)

Bevezetett rendszerek

  • Dyntell ERP – Integrált vállalatirányítási rendszer
  • Dyntell Könyvelés és Bér – Könyvelő és bérszámfejtő rendszer
  • Dyntell Mobile – Mobil vonalkódos rendszer

Elért eredmények

  • Teljes körű lefedettség
  • Mobil eszközös készletgazdálkodás és termelés
  • Selejtek megfigyelése, kezelése
  • Vevői igények, előrejelzések karbantartása

Cégünk felismerte, hogy az iparágunk sajátosságai, sajátos piaca követelményt állítanak a vállalatirányítás elé, olyan rendszerre volt szükség, mely képes önmagát a cég működésére, arculatára formálni. Így jutottunk el a Dyntell ERP rendszeréhez.

Fülöp Béla

ügyvezető

Teljes körű lefedettség

Kész megoldást nyújtottunk a különböző részlegek, munkafolyamatok egyszerű összekapcsolására, mely segítségével nagymértékben nőtt a kulcsfontosságú folyamatok hatékonysága. Az összekapcsolt folyamatok a teljesség igénye nélkül: pénzügy, gyártás-tervezés, irányítás, minőség biztosítás, készletgazdálkodás, kiszolgáló- karbantartó részleg, főkönyv, tárgyi eszköz, bér, humán erőforrás gazdálkodás, CRM, vevőszolgálat folyamatainak teljes körű lefedése.

Mobil eszközös készletgazdálkodás és termelés

A mobil eszközök nem kötik a felhasználót az íróasztalához, a termelés folyamatában végezheti a gyártás ellenőrzést, és a termeléssel, raktározással kapcsolatos adminisztrációt. A kialakított vonalkódos rendszerekkel a mobil eszközök jól használhatók, könnyen megvalósítható a késztermékek LOT-os követése, ami az autóiparban alapkövetelmény. Online termelés és logisztikai kontrollt biztosít. A kis sorozatú gyártásoknál is biztosított a pontos követés és nyilvántartást.

Selejtek megfigyelése, kezelése

Azonnali, pontos információra volt szükség, hogy a termelésirányítók időben be tudjanak avatkozni a termelés folyamatába és meggátolják a selejtek keletkezését. A Metálplaszt Kft vevői szigorú feltételeket szabnak a késztermékek minőségével kapcsolatosan, a gyárat csak kifogástalan minőségű termék hagyhatja el. A minőségellenőrök jelentéseit a rendszer azonnal feldolgozza, és a termelésirányítók munkáját több selejtelemző kimutatással támogatja.

Vevői igények, előrejelzések karbantartása

A folyamatos alapanyag-ellátás fontossága miatt sor került a várható rendelési igények karbantartását szolgáló felület elkészítésére. Segítségével a beszerzőknek akár heti bontásban előrejelzést kínál a várható jövőbeni alapanyag szükségletekről. Ezen előrejelzés alapján a beszerzők elvégezhetik a szükséges alapanyag beszerzéseket, biztosítva a folyamatos alapanyag-ellátást a termelés számára.

Kérjen egyéni bemutatót

Ismerje meg megoldásaink mélységeit személyes vagy akár online konzultáció keretében.