Esettanulmány az F.M.F. KFT.-nél

Esettanulmány / Gyártó

Adminisztratív feladatokra fordított idő jelentős csökkentése

A Dyntell rendszerének köszönhetően az alkalmazottak önállóan tudják dokumentálni a rendszerben az egyes projektekre fordított munkaidejüket és távolléteiket, így az adatrögzítés ideje jelentősen lecsökken.

Gyártott termékek pontos nyomonkövetése

A gyártósoron elkészült termékek és termékcsomagok automatikusan egyedi azonosítót kapnak, mely segítségével a nyomonkövetés lényegesen leegyszerűsödik. Az azonosítók alapján könnyen visszakereshetők akár az egyes alapanyagokat gyártó/szállító cégek is.

Projektmenedzsment a hatékonyságért

A Projektmenedzsment segítségével az egyes projektek során készülő termékek, kapcsolódó folyamatok, ráfordított idők, valamint költségek tételesen kimutathatóak, könyvelhetőek.

Gyártási folyamat hatékonyságának növelése mobil eszközökkel

A mobil eszközök segítségével lerövidül az egyes projektekhez tartozó alapanyagok kiadási- ,és visszavételezési ideje. A gyártásba integráltunk kanban megoldásokat is, segítve ezzel a gyártási adminisztrációt, és a készletek rendelkezésre állását.

Hasznosítható hulladékok kezelése

A gyártási folyamat során keletkező hasznosítható hulladékok kezelésével kisebb az anyagveszteség az egyes gyártási folyamatok során. A további értékesítésre szánt hulladékok egyetlen mozgás segítségével értékesítésre küldhetők.

Szerszámkiadások kezelése

A gyártás során szükséges szerszámok, egyéb eszközök kiadása is projekt alapú és mobil eszközön végezhető, így a szerszámok kezelése, követése, könyvelése is hatékonyabbá és gyorsabbá vált.

Johnson Controls vezérelvei

A Dyntell ERP rendszer egy többlépcsős audit és funkcionális egyeztetés után, a Johnson Controls vezérelvei mentén folytatott testreszabás és paraméterezés során vált cégcsoport-kompatibilissá és állt éles üzembe az új koncepciót követően.

Mátrix alapú jogosultság kezelés

A funkció segítségével elemi jogosultság csoportok mátrixosításával érhető el a felhasználók jogrendszere. A mátrix alapú jogosultság mellett egy egyedi SOD riport segíti a kontrollt. A fejlesztés segítségével a Dyntell rendszere ezen a ponton is megfelel a Johnson Controls vezérelvének.

Egyedi banki export / TRAX illesztés

Johnson Controls vezérelvek alapján a kimenő utalások és a pénzügy kezelése is szigorúan kontrollált, többlépcsős engedélyezés szükséges hozzá. A rendszerben lefejlesztésre került a TRAX illesztés, mely egy egyedi XML alapú banki exportot tesz lehetővé, kezelve a kincstári kód alapú utalásokat is.

Dyntell.Integráció egyéb JCI ERP rendszerekkel

Létrehoztunk egy XML export felületet, ahol az XML állományok elkészíthetőek, paraméterezhetők az adat átadáshoz, ezzel megvalósítva az integrációt az SAP ERP, illetve a központi B2B rendszerek felé, és általánosítottuk az export felületet egyéb más rendszerek felé is. XML/XLS integrációs felületünkkel pedig lehetővé vált az egyedi és általános export formátumok fogadása az SAP rendszerek felől.

Dyntell BI

A kontrolling és döntéstámogatási rendszerünk bevezetése során nagy fókuszt kaptak az alábbiak:

  • a termelékenységi mutatók;
  • az önköltségi ár elemzés;
  • a befejezetlen termelés elemzése, és értékének meghatározása;
  • a sarzsos alapanyagot szállítók elemzése, szállítási idő és költség tekintetében;
  • valamint a nyilvántartási ár elemzések és könyvelési analitikák segítése és elemzése az US GAAP és a magyar könyvelési analitikáknak megfelelően is.

A nagyszámú riasztások bevezetésével sikerült a folyamatokban olyan biztonsági szinteket elhelyezni, ahol hibás vagy hiányos adatokra azonnal fény derül, így nem szükséges utólagos korrekció, hanem azonnal kezelhető a probléma, mindazonáltal az erre épülő statisztikák is javítják a hatékonyságát a cégnek.

Dyntell Webservice  

Kialakítottunk egy olyan lekérdező rendszert az ERP fölé, amely lehetőséget ad külső rendszereknek, hogy lekérdezéseket építsenek az ERP adataira adatintegrációs szoftverekkel, vagy akár adat létrehozásra is, például Forecastok leadása tetszőleges külső ERP rendszerekből webservice hívásokkal.