VNT-3 Versenyképesség növelő támogatás

HIPA III. kör

Közép- és nagyvállalkozások számára a COVID járványhelyzet okozta kiesések ellensúlyozására és a meglévő munkaállomány megtartására kiírt pályázat

A több mint egy éve tartó járványhelyzetből adódó nehézségek mérséklésére május 10-én újra elérhetővé vált a Versenyképesség-növelő Támogatás. A pályázat a közép- és nagyvállalatok számára nyújt segítséget a likviditási és bevételkiesési nehézségekkel szemben, célja a munkahelyek megőrzése és a magyar cégek erősítése a piacon. 

Ez már a harmadik hasonló támogatási pályázat, az előzőektől eltérően azonban ezúttal egyedi elbírálással kerül kiosztásra, ebben számíthat a mi segítségünkre is. Jó hír, hogy részt vehetnek jelen kiírásban az előző körben nyertes pályázók is

A pályázat több területet is támogat, köztük az informatikai (IT) beruházásokat is, ebben tud segíteni az Ön vállalkozása számára a Dyntell: vállalatirányítási rendszer (ERP); döntéstámogató, adatelemző, üzleti intelligencia rendszer (BI), Ipar 4.0 és egyéb ügyviteli megoldások bevezetésében.

Pályázat részletei

Kik pályázhatnak?

 • Feldolgozóiparban tevékenykedő, legalább 50 főt foglalkoztató közép- és nagyvállalkozások
 • Üzleti szolgáltató központok
 • Területi megkötés nincs, tehát budapesti, Pest megyei cégek is jelentkezhetnek, viszont megyék alapján eltérő kondíciókkal.

A teljes kiírás minden részlettel együtt ide kattintva érhető el.

Feltételek

A felhívásban olyan cég vehet részt, mely

 • árbevétele vagy megrendelési állománya 25%-kal visszaesett.
 • nem minősült nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak 2019. 12. 31-én.
 • nem felelős a gazdasági visszaesésért, és a tőle elvárható gondossággal járt el.
 • vállalja, hogy legalább 2 millió euró értékű beruházást valósít meg Magyarországon, és 2022. 12. 31-ig fenntartja a bázislétszámát
 • illetve 25 új munkahelyet teremt vagy a vállalati árbevétel és bértömeg tekintetében 15 %-os növekményt ér el.

 

Támogatott tevékenységek:

 • Építkezés, felújítás, épületbővítés, ingatlanvásárlás
 • Eszközbeszerzés, ami középvállalat esetében használt eszközt is jelenthet
 • Licenc, szabadalom vagy know-how beszerzés

A vissza nem térítendő támogatás intenzitása egyedi elbírálás alapján 20-33% lesz (legfeljebb 1.800.000 euró), míg a támogatás teljes egészében előleg formájában valósul meg.

Mit kell tennie, ha pályázni szeretne?

Vegye fel a velünk a kapcsolatot, és egy pályázati, valamint egy IT szakember segítségével átbeszélheti a lehetőségeket, így első kézből informálódhat a pályázat részleteiről is.

Ehhez mindössze annyit kérünk, regisztráljon az űrlap kitöltésével, hogy munkatársunk felvehesse Önnel a kapcsolatot.

Bízunk benne, hogy bármilyen változással is kell szembenéznie cégének a jelenlegi helyzetben, a fenti lehetőség megfelelő támogatást nyújt folyamatai optimalizálásához.