Képes beszámoló az Ipar 4.0 Hajó rendezvényről

Július 21-én a Dyntell Jövő Hajójának fedélzetén minden kétséget kizáróan végigsöpört a negyedik ipari forradalom: nemcsak saját fejlesztéseink, de számos gyártócég legjobb gyakorlatán keresztül definiáltuk és mutattuk be, miben is áll az ipar 4.0 trendje, melyek az üzleti és mesterséges intelligencia legújabb eszközei és területei, illetve hogy miként is tud mindebben katalizátorként működni a prediktív analitika, vagyis a múltbeli mintákat alapul vevő előrejelzések.

A hajón többek között megjósoltuk a jövőt

Nem kevesebbre vállalkoztunk, mint a hivatalos EUR/HUF deviza-középárfolyam predikciójára az adott napon. 10:30-kor az alábbi képen látható jóslást tettük, és a hajóút végén ellenőriztük az eredményt. Az irányt eltaláltuk (ahogyan minden nap a héten azt megelőzően is), és alig 30 fillért tévedtünk.

Előző nap 306,09 Ft volt az árfolyam, július 21-én 305,51 volt (mi 305,28-at jósoltunk).

Azért választottuk a deviza árfolyamok előrejelzését, mert

  • mindenki tudja, hogy ez milyen nehezen jósolható, főleg egy olyan volatilis időszakban, mint ami akkoriban volt,
  • partnereink közül sokan euróban szerzik bevételeiket, de a költségük nagy része forintban van, így tudják értékelni, hogy miért jó az tudni, hogy holnap erősödni vagy gyengülni fog a forint,
  • a klasszikusan használt ARIMA módszer 60-70%-os biztonsággal tudja azt megjósolni, hogy emelkedni vagy csökkeni fog az árfolyam. A Dyntell mélytanuló (deep learning) algoritmusai ezt jóval nagyobb hatékonysággal teszik.

Az Ön gépei már ipar 4.0-képesek?

Az előadóink azt állítják – látatlanban -, hogy igen. A hajón megmutatták, hogyan lehetséges a BI BOX eszközzel rácsatlakozni szenzorokra vagy gépekre (de akár a résztvevők telefonjára is), és az azokból származó adatokat egy közös felületen megjeleníteni, feldolgozni és elemezni, azután visszacsatolni az információkat a fizikai eszközökhöz. Az ilyen automatizálás segítségével emberi munka és idő takarítható meg, valamint rendkívüli módon megnövekszik a kontroll lehetősége a gyártási és üzleti folyamatokon.

 

Kérjen ingyenes felmérést, ahol szakértőink megmutatják, hogy hogyan tudná a profit növelésére használni az Ipar 4.0 technológiákat a gépei lecserélése nélkül.

Kérjük, keressen minket, amennyiben további kérdése merülne fel azt illetően, hogy milyen új alkalmazási lehetőségei vannak a mesterséges intelligenciának, illetve az Ipar 4.0 eszköztárának gyártó vállalatoknál, vagy kíváncsi arra,  hogyan tudná egy felületen elemezni az összes adatot, ami keletkezik a vállalatánál.

Bízunk benne, hogy legközelebb Önt is a vendégeink között üdvözölhetjük.

További információ az Ipar 4.0-ról »

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Subscribe
Notify of
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments